Stichting Oud Montfoort vestigt zich in centrum

Gepubliceerd op 8 februari 2020 om 15:21

De winkel aan de Keizerstraat 25 in het centrum van Montfoort waar de familie Van Kortenhof ruim een eeuw in heeft gezeten met een huishoudartikelenzaak onder de namen Magazijn De Vink, Novalux, Blokker en Daags, wordt na twee jaar leegstand het onderkomen van de Stichting Oud Montfoort (SOM). De stichting die nog maar tien maanden bestaat wil de locatie met vrijwilligers bemannen om de geschiedenis van de stad te vertellen en toeristen wegwijs te maken. De stichting is blij dat de eigenaar Gerard Janmaat de winkel ter beschikking stelt. Janmaat gaat het aanhet hart dat de binnenstad achteruit gaat en wil op die manier een steentje bijdragen aan de leefbaarheid. De  SOM wil het winkelgedeelte van het pand flink aanpakken. Het plan is om vanaf mei tot en met september drie dagen per week open te gaan. Daarnaast op afspraak. Er is de komende 3 maanden heel veel werk te doen om de ruimte  geschikt te maken. Maar met het groeiende aantal enthousiaste vrijwilligers moet dat lukken, volgens bestuurslid Peter Versloot.

De SOM is erg blij dat zij verder kan gaan met haar plannen om de museale stukken die in de kelder van het Huis van Montfoort liggen aan het publiek te tonen.  Het idee is om aan de muur met een lange tijdlijn het ‘Verhaal van Montfoort’ te vertellen.  Het moet ook een plek zijn waar je met alle vragen over de geschiedenis van de stad terecht kunt en het startpunt van rondleidingen door de stad. 

Voorzitter Lex van Wijk: ’De SOM bestaat nog geen 10 maanden en is buitengewoon blij met deze kans.  Het is goed voor de binnenstad van Montfoort dat er weer wat bijkomt . Bezoekers aan de stad en inwoners moeten toch ergens terecht kunnen voor het verhaal van de stad ? We willen geen ouderwets museum zijn maar de zaken op een eigentijdse manier laten zien”. 

Bestuurslid Peter Versloot, die al jarenlang rondleidingen verzorgt in de stad, vult aan: “de eigenaar is erg behulpzaam en denkt met ons mee. We gaan bedrijfsleven en winkeliers benaderen om ons te helpen bij de inrichting, liefst door een bijdrage in natura. Zo kan het een plek worden van en voor heel  Montfoort”.

De website van SOM www.oudmontfoort.nl begint zich al te vullen met interessante informatie.

Eigenaar Gerard Janmaat schudt de hand van Stichting Oud Montfoort voorzitter Lex van Wijk., voorzitter van de Stichting Oud Montfoort.  V.l.n.r.  Kees Bazuine, Peter Gruters, Gerard Janmaat, Lex van Wijk, Charlotte Kling en Peter Versloot


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.