Start rondvaarten in Goudse grachten

Gepubliceerd op 18 april 2019 10:46

De schepen van de Reederij de IJssel zijn door de vrijwilligers van stichting Varend IJsselschip weer vaarklaar gemaakt. trekschuit Jan Salie is gerenoveerd in een scheepshal van Machinefabriek De Hollandsche IJssel in Oudewater. De snik Jan Kordaat werd van een standkachel voorzienin de voorpiek en IJsselaak den Onthaestingh kreeg een nieuw dekkleed.

Reederij De IJsel voert ook regelmatig trekvaarten uit met de Jan Kordaat op de gekanaliseerde Hollandsche IJssel tussen Oudewater en Hekendorp. Op het 5 kilometer lange traject is het jaagpad nog geheel intact. Als alles mee zit, vaart de trekschuit vanaf half mei op vaste dagen in de week dat op traject volgens dienstregeling.

Vanaf vandaag zijn er weer grachtentochten in Gouda op donderdag, vrijdag en zaterdag op 13.30 opstappen steiger bij Oosthaven 12 en afstappen in Museumhaven, Buurtje 1 en om 15.30 uur omgekeerd. In de maandag mei, juni, juli en augustus ook elke woensdag. Meevaren kost € 10,- per persoon, 3 t/m 12 jaar € 5,-. Actuele vertrektijden kirjgt u via 06-83705193. Informatie reederijdeijsel.nl/grachtentocht 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.