Gouda dit jaar over de 1 miljoen bezoekers

Vorig jaar hield de teller die bezoekers aan Gouda bijhoudt op bij 989 duizend. Nipo Research onderzocht dit in opdracht van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Het is onverwacht meer omdat een nieuwe, nauwkeuriger onderzoeksmethode wordt gebruikt.

Thierry van Vugt, de enthousiast wethouder van toerisme, is er daarom zeker van dat Gouda dit jaar over de miljoen gaat. In de afgelopen jaren nam de belangstelling voor de kaasstad explosief toe. De VVV en de Sint Jan telden duizenden mensen meer, dus dat Van Vugts hoop in vervulling zal gaan, lijkt te kloppen.

Als het aan de wethouder ligt zet deze trend zich nog door. De komst van het Kaas Experience volgend jaar, verbetering van waterrecreatieverbindingen en organiseren van congressen moeten bijdragen aan de stijging. In juni gaf hij nog aan dat de stad veel meer toeristen aan kan, als de spreiding maar beter wordt. Nu zijn de kaasmarkt op donderdag en de zaterdag piekdagen. De meeste bezoekers komen kort voor een topic: een rondleiding, bezoek aan de Sint Jan of de kaasmarkt. Hij wil hij juist toeristen aantrekken die meerdere dagen in de regio verblijven, die zorgen voor een betere bezetting van de horeca en tijd hebben en gebruik maken van het winkelarsenaal.


«   »