Restaurant Perceel in Capelle kreeg make over

Gepubliceerd op 26 september 2018 13:40

Restaurant Perceel aan de Dorpsstraat 3 heeft zijn interieur vernieuwd. De bar en toegangsdeur zijn verplaatst waardoor de logistiek verbetert. De bekleding is warmer en de nieuwe bloemendecoratie appeleert aan de eetbare bloemen die mede-eigenaar en chef Jos Grootscholten graag gebruikt in zijn gerechten. Zijn partner en sommelier Sharon Tettero legt uit dat het na acht jaar tijd werd om het interieur aan te laten sluiten op wat ze culinair bieden.

Jos en Sharon openden de zaak in 2010. Twee jaar laten kregen ze een Michelinster, het jaar daarop werd het paar winnaar van de Capelse Ondernemersprijslater en Jos uitgeroepen tot Belofte van het Jaar door Gault & Millau. Perceel is aangesloten bij Les Patrons Cuisiniers.

Pand met historie

Het pand aan polderzijde van de IJsseldijk heeft een lange historie. Op die plek stond een rechthuis dat voor werd 1611 gebouwd. In 1508 werd het recht van de Hoge Heerlijkheid Capelle-en-het-Slot namelijk uitgebreid tot buiten het kasteel van de Ambachtsheer en in 1611 prijkt er op die plek een Rechthuis op de kaart.

In 1794 huren de firmanten Otto Lans en Arij Hoogendijk de ernaast gelegen steenplaats, het pand hoort daar dan bij. Enkele jaren later wordt het staatseigendom, waarop Otto’s dochter Gijsbertha Lans, ongehuwd moeder en mede-erfgename van de steenplaats, het pand koopt in 1816. De gemeente blijft er dan wel vergaderen.

Haar zoon Willem Otto Arie Lans erft het en laat in 1843 op deze plek een nieuw herenhuis bouwen om dit in 1909 vervolgens aan de gemeente Capelle aan den IJssel te verkopen die het inricht als Raadhuis.

Vanaf 1966 tot 1983 is het politiebureau (de foto rechtsonder is in oktober 1968 gemaakt in opdracht van de Rijksdienst van het Cultureel Erfgoed). Daarna komt het in particuliere handen.

Op de foto met de steenovens (ca. 1920) staat het pand links.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.