Hollandsche IJssel Armada arriveert 14 uur in Gouda

Gepubliceerd op 25 augustus 2018 17:55

De stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders (sHIJAA) heeft heel wat losgemaakt met de oproep aan watersportliefhebbers op om komende zondag aan te haken en mee te varen. Met de armada maakt de stichting het statement dat er verbeteringen moeten komen voor de recreatie op en langs het water en dat de aanleg van meer goed geoutilleerde aanmeerplaatsen noodzakelijk is bij toeristische knooppunten, natuurgebieden en woonkernen om de explosief toenemende hoeveelheid bezoekers veilig en goed te ontvangen en om de huidige recreanten meer kwaliteit te bieden. Wie nog wil kan onderweg aanhaken.
 
Deelnemers varen vanaf Marnemoende in IJsselstein achter het vlaggenschip, de Friese snikke Jan Kordaat aan.
Vanaf Vuykspark Capelle vertrekt het andere  vlaggeschip, paviljoenschuit Zeldenrust. De vlaggenschepen zijn herkenbaar aan de vlaggen van de stichting.
 
Beide schepen arriveren rond 14 uur in Gouda. Om 12 uur uur houdt de Jan Kordaat, met aan boord wethouder Walther Kok van Oudewater, tevens voorzitter van de beroemde Heksenwaag, een tussenstop. Bij de net gerestaureerde Oudewaterse Romeijnbrug heet hij de passanten welkom.
Het eindpunt is Gouda waar de vloten samenkomen en worden begroet door de recreatie wethouders Daan de Haas van Zuidplas, tevens bestuurlijk trekker van de stichting, en Thierry van Vugt van Gouda.
 
Voor deelnemers is het halen van Gouda niet het doel, wel het samen varen. Ze laten zien dat niet alleen beroepsvaart, maar vooral pleziervaart graag gebruik maakt van deze prachtige vaarweg.
Zoals het er nu naar uitziet zit het weer in ieder geval mee. De organisatie is al blij met alle publiciteit die voorafging aan de armada.
Vaantje voor deelnemers
De deelnemers die willen aanhaken krijgen hun vaantje vanaf het vlaggenschip.

Wie legt het op beeld vast?

De stichting daagt tevens amateurfotografen, -filmers uit dit evenement vast te leggen en hun opnamen te publiceren via de social media en deze beschikbaar te stellen voor publicatie op deze site van (sHIJAA). De mooiste opnamen worden beloond met de eer.
 
Programma Armada (zwaan-kleef-aan):
10 uur Vertrek achter vlaggenschip Jan Kordaat vanaf jachthaven Marnemoende in IJsselstein
11 uur Vertrek achter vlaggenschip Zeldenrust vanaf Vuykpark in Capelle aan den IJssel
12 uur Tussenstop Jan Kordaat bij kom Romeijnbrug in Oudewater met ontvangst recreatiewethouder Walther Kok van Oudewater
14 uur Aankomst beide vloten aan de IJsselkade aan Veerstal in Gouda met ontvangst door recreatiewethouders van Thierry van der Vugt van Gouda en Daan de Haas van Zuidplas.

«   »