Snelle Sluis weer in normaal bedrijf

Gepubliceerd op 21 augustus 2018 09:19

Er is via alternatieve toevoerroutes voldoende watervoorraad in de polders tussen de Rottemeren en de IJssel opgebouwd om de Snelle Sluis in Moordrecht weer normaal te kunnen gebruiken.

Sinds afgelopen zaterdag 10 uur is de stremming daarom opgeheven, meldt het waterschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

‘De problemen door de lange droge periode en de lagere waterstanden in de rivieren zijn voorlopig nog zeker niet voorbij, we hebben nog steeds te maken met verzilting vanuit de Noordzee op de Hollandsche IJssel.’

Voor de sterkte van de keringen, funderingen van woningen, de waterkwaliteit (in natuurgebieden), de landbouw en het beperken van bodemdaling, komt er te weinig via de rivieren binnen om het zoute water terug te dringen. Het waterschap laat daarom ondermeer via de Bergsluis in Rotterdam zoveel mogelijk water van goede kwaliteit het gebied in.

Het betekent dat er via de Ringvaart weer normaal gevaren kan worden tussen de Rotte en de Hollandsche IJssel. De sluis wordt van 1 april tot en met 30 september van maandag tot en met zaterdag bediend van 10 tot 12 en van 13 tot 18 uur. Op zon- en feestdagen van 14 tot 18 uur. De rest van het jaar op afroep van maandag tot en vrijdag van 8 tot 16.30 uur en zaterdag van 13 tot 17 uur. Zondag is er dan geen doorvaart mogelijk. De bediening vindt plaats via het ernaast gelegen Abraham Kroesgemaal.

Foto Snelle Sluis Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.