75 Boten meer per zaterdag bij proef onbeperkt varen tussen Reeuwijk en Gouda

Gepubliceerd op 13 juli 2018 09:49

Meer boten van Reeuwijk naar Gouda was het resultaat bij de proef die 30 juni en 7 juli werd gehouden. Er werd onbeperkt doorvaart verleend door het sluiswachtersgilde en de gemeente Gouda. Dat leverde over de 2 zaterdagen 400 in plaats van 250 doorvaarten op.

Of dat lonend is om te investeren in bijvoorbeeld de automatisering van het traject wil wethouder Thierry van Vugt van Gouda nu afwegen, want alles draait om de economie die uiteindelijk jaarlijks 1 miljoen bezoekers naar de kaasstad moet trekken. De vraag is of de waterrecreanten uit Reeuwijk daar een substantiële bijdrage aan kunnen leveren. Velen reageerden immers op de oproep en gingen naar Gouda om daar voor deze gelegenheid  'een bakkie te doen'. Dat wil niet zeggen dat ze dat ook doen als de permanente openstelling standaard wordt.  Bovendien was het weer er naar om om te gaan varen. Zeker is een het rondje Rijn-IJssel beter te doen is. De gemeente steekt er gelukkig positief is, want die laat laat weten dat de proef veelbelovend is.

De bediening tussen tussen het Reeuwijkse verlaat en de Kleiwegbrug is in het hoogseizoen normaal slechts vier keer per dag.Daarbuiten drie keer per dag.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.