Weesboten baren zorgen

Gepubliceerd op 28 juni 2018 21:34

Volgens Waterrecreatie Advies liggen er in Nederland zo’n 13.000 weesboten aan waterkades. Boten die geen eigenaar meer hebben liggen weg te rotten. Een goede verzamelinfrastructuur kan helpen deze boten uit het water te krijgen, want er zijn te weinig plaatsen waar je een boot kan laten slopen, zoals met auto’s wel het geval is.

Afgelopen vrijdag zorgde weesboot Vrijheid voor veel röhring in Nieuwegein , omdat de omgeving bedacht dat er wel eens iemand in zou kunnen liggen die was overleden. Gelukkig kwam de uitgerukte politie er snel achter dat dit niet het geval was. Bij de thuishaven in Biddinghuizen was Vrijheid niet bekend. Het is niet het enige geval. Je herkent ze snel, ze liggen slecht afgemeerd, zijn half begroeid, of helemaal of deels gezonken. Lees meer »

In Amsterdam worden boten inmiddels gechipt en weggesleept als een eigenaar niet aan zijn verplichtingen voldoet.

Volgens het TROS-programma Een Vandaag telde het aantal spookboten in 2015 nog 6.000 stuks en zou dat toenemen tot 35.000. Die voorspelling lijkt uit te komen als we constateren dat het in drie jaar meer dan verdubbeld is. Brancheorganisatie HISWA stelde toen al voor een registratiesysteem in te voeren, maar daar is de Nederlandse Jachtbouw Industrie geen voorstander van omdat die vreest voor de kosten op te draaien.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.