Hollandse IJsselpad loopt nu door langs het getijden gedeelte van de Hollandsche IJssel

Gepubliceerd op 10 januari 2019 om 12:07

De Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders, Mooi Zuidplas en TeVoet hebben in de afgelopen maanden het 2e deel van het Hollandse IJsselpad van Gouda tot aan Stormpolder bij Krimpen aan de IJssel in kaart gebracht. De voorgenomen uitbreiding van het mooie Hollandse IJsselpad gaat lopen via het wandelknooppuntennetwerk van Zuidplas. 

Het Hollandse IJsselpad wordt een doorlopende route vanaf de oorsprong van de IJssel bij het Klaphek in IJsselstein tot aan de uitmonding in de Nieuwe Maas bij de Stormpolder in Krimpen aan de IJssel. Tot aan de Waaiersluis in Gouda is het pad apart bewegwijzerd.

Zie https://recreatiemiddennederland.nl/hollandse-ijsselpad/ voor informatie over dit deel.

Het tweede deel door Zuidplas en Capelle aan de IJssel wordt 25 km lang en loopt langs de wandelknooppunten via de oranjerodemarkeringen. De wandeling begint bij de Waaiersluis in Gouda, gaat over de Julianasluizen en dan zoveel mogelijk buitendijks langs de rivier door Moordrecht, Nieuwerkerk en Capelle. Dan over de Algerabrug verder naar de halte Stormpolder van de waterbus.

Er is nog geen officiële routekaart of boekje verschenen van dit deel maar dat verschijnt in de loop van maart. Maar u kunt deze prachtige route toch al wandelen als MooiZuidplasWandeling MZW13 via www.hollandscheijsselaltijdanders.nl/recreatie/wandelen

De wandelwerkgroep Mooi Zuidplas organiseert twee vrijdagwandelingen via deze nieuwe wandelroute. Op vrijdag 25 januari 2019 vindt de eerste wandeling via deze nieuwe route plaats, van de Waaiersluis in Gouda tot aan Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel, een afstand van 13 kilometer. We verzamelen om 9.15 uur op de parkeerplaats bij de ijsbaan in Hitland, kruising Hitlandselaan/Wielerpad. Vandaar vertrekken we per auto naar Gouda. Omdat er buitendijks wordt gelopen worden stevige wandelschoenen aanbevolen. Onderweg is er gelegenheid om even koffie te drinken.

Mede in verband met het vervoer graag aanmelden via wandelingen@mooizuidplas.nl.

De uitgebreide beschrijving met wandelknooppunten staat op de pdf die op onze site staat onder recreatie | wandelen. U kunt hem ook hier downloaden om uit te printen.


«   »