Rondleidingen op De Zaag en het Stormvloedbos met kunst

Gepubliceerd op 8 november 2018 om 11:17

Eiland De Zaag ligt aan de Nieuwe Maas in een zoetwatergetijdegebied en is daarmee zeldzaam in Europa. Het eiland wordt van de Krimpenerwaard gescheiden door de vaarweg Sliksloot / Bakkerskil die schippers gebruiken om de drukke Nieuwe Maas te omzeilen. De Bakkerskil begint namelijk op het kruispunt waar de Lek (richting Rijn), Noord (richting Maas) en Nieuwe Maas (richting Noordzee) samenkomen en belandt via de Sliksloot(haven) direct in de Hollandsche IJssel.

Het Krimpens kunstcollectief Stuw-Art laat de bezoeker dit op een bijzondere manier beleven. In Expositieruimte Zaag 55  in de voormalige machinefabriek van Boele Bolnes, is het veelzijdige werk van Kunstcollectief Stuw-Art te zien met als thema Zoetwatergetijdenkunst. Onder het genot van een drankje en hapjes kunt u ronddwalen tussen de kunstobjecten, waaronder schilderijen, foto’s, ruimtelijke objecten en installaties.

Buiten neemt de boswachter u op pad om u kennis te laten maken met de lokale flora en fauna op de Zaag, waar zelfs bevers actief zijn. Kunstenaar Leo Jongenotter van Zaag 55 neemt de bezoekers in zijn orginele zalmschouw mee naar het  Stormpoldervloedbos in Krimpen aan den IJssel voor een korte rondwandeling. Voor beide gebieden geldt: laarzen zijn handig, wandelschoenen een must en check het getij voorafgaand aan het bezoek.

De feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 16 november om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.00 uur. Op zaterdag 17 en zondag 18 november zijn de openingstijden van 10.00 tot 17.00 uuur

Bezoek ook facebook.com/stuwartkunst en zuidhollandslandschap.nl/routes/spindotterroute

Leo Jongenotter in de zalmschuit (Foto ©Rob Stolk Concepts)


«   »