Kwart buitenlandvakantievierders kiest dit jaar voor Nederland

Gepubliceerd op 27 maart 2020 om 13:56

Als de maatregelen tegen verspreding van het coronavirus het mogelijk maken zal een kwart van de mensen die normaal hun vakantie in het buitenland vieren i(10 miljoen in 2018 CBS) in Nederland blijven, volgens een onderzoek onder 9.000 mensen door 27vakantiedagen.nl. Dat gaat dus om zo’n 2,5 miljoen mensen. Het is niet te verwachten dat alle toeristen uit de ons omringende landen die naar Nederland komen, weg zulllen blijven.

Veel oosterburen, voor wie onze waterrecreatiegebieden langs de kust en meren relatief dichtbij zijn, hebben een vast vakantieverblijf en zullen niet wegblijven. De vakantiegangers die in Nederland wil blijven kunnen voor extra drukte zorgen. Vooral in de dagrecreatiegebieden. Het is niet te verwachten dat die de stadse toeristische centra zullen bezoeken, zoals Amsterdam, maar eerder de natuurgebieden opzoeken.

Voor de horeca in onze IJsselregio is het erg dubbel. Zet de crisis door, dan is dit zomerseizoen een verloren zaak, maar worden de maatregelen voor de zomervakantie ingetrokken, dan kunnen de uitbaters hun mouwen opstropen, want dan kunnen ze rekenen op een significant grotere toeloop dan voorgaande jaren en kan het verlies dat nu wordt geleden een beetje worden weggepoetst. 

Misschien een ideetje om, als het losgaat, in de zomervakantie populaire vakantielandengerechten op de kaart te zetten, om ze wat meer vakantiegevoel te geven?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.